Legyetek ti is klímavédők! – 3. helyezés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft, a 2021. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretében meghirdette  a “Legyetek ti is klímavédők!” című pályázatát. Egy klímaváltozáshoz kapcsolódó, helyi szinten megvalósítható közösségi tevékenységgel lehetett pályázni. A tevékenység 2021. szeptember 1. és október 31. között megvalósuló terv vagy már megvalósult program is lehetett.
Iskolánk 3 fős csapata a Mezgés Klímavédők, “Egy ruha új élete, avagy hogyan hasznosítsuk újra kidobásra szánt ruhadarabjainkat” címmel nyújtottak be pályázatot. A projekt fő célja a mikroműszál szennyezések csökkentése volt, amelyek a ruhák mosása, vagy kidobása esetén a környezetbe kerülve komoly veszélyt jelentenek az élővilágra.  A program megvalósításaként egy szakkört indítottunk, ahol a tanulók behozhatták megunt, vagy kidobásra szánt ruhadarabjaikat, és azokból a kreativitásuktól függően újabb hasznos dolgokat készítettek. A szakkör során, tolltartót, díszeket, táskát és egyéb hasznos kiegészítőt készítettek el iskolánk tanulói.
A projekt céljait, megvalósításának módját és tapasztalatainkat egy beszámoló formájában dokumentáltuk, valamint egy videófilmet is kellett készíteni munkánkról, amelyet a következő linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=vciZQB3kDYY
A 9-12 évfolyamos korosztályban 3. helyezést értünk el, valamint 60.000 Ft-os támogatásban részesült pályamunkánk. Emellett nyertes pályaművünk megjelenik majd a Világ Legnagyobb Tanórája honlapján: https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/.
A Mezgés Klímavédők csapatának tagjai: Gombos Zsanett, Hack Terézia Róza (11/B) és Lénárt Lili (9/A) tanulók.
Felkészítő tanár:  Vas Hajnalka
Gratulálunk!
Kattints a képre további fotókért!