KEHOP

Tisztelt Látogató!

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

Projektünk rövid leírása

A projekt célja a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el, valamint a villamosenergia felhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátásával. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

71 155 560 Ft – 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Fejlesztendő épület címe: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor utca 2/A., 3194/4 hrsz.

Megvalósuló műszaki tartalom:

– Az épületek homlokzatának hőszigetelése: 195,83 m2

– Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje: 123 m2

– Pincefödém hőszigetelése: 235,51 m2

– Padlásfödém hőszigetelése: 858,55 m2

– Napelemes rendszer össz. modul teljesítménye: 49,92 kW

PROJEKTTÁBLA KÉP

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/

SAJTÓKÖZLEMÉNYinfoblokk_kedv_final_felso_cmyk_KA

KISKUNFÉLEGYHÁZI MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI SZAKGIMNÁZIUM KOLLÉGIUMI ÉPÜLETE

Lezárultak a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium energetikai korszerűsítési munkálatai. A projekt 100%-os támogatási intenzitással, 71,16 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Az intézmény 2017-2018-ban komplex épületenergetikai fejlesztést hajtott végre európai uniós támogatás felhasználásával, mely a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázat keretében valósult meg.
A beruházásnak köszönhetően külső homlokzati hőszigetelést kapott az épület, új nyílászárókat építettek be, a pince- és a padlásfödémet hőszigetelték, illetve napelemes rendszert telepítettek.
A végrehajtott energetikai fejlesztéssel a fűtési energiaigény jelentős mértékben csökkenthető.
A projekt kivitelezése 2018.04.09.-én lezárult.

Pályázati azonosító: KEHOP-5.2.10-16-2016-00105
További információ kérhető:
Messzi-Szabó Károly, Projektvezető
Elérhetőség: +36-70-977-3849; mezge.suli@gmail.com

Kapcsolódó cikkek:

Megújul a Mezőgazdasági Szakképző Iskola kollégiuma

Napelemek segítik a Mezgé energiaellátását – videóval