MEZGÉSEK az Ászok Ászai! – OMÉK, 2019.09.29.

A szentlőrinci Gazdanapok Ászai és a pápai Agrárexpo Ászai hívták ki az ország válogatott mezőgazdasági iskoláinak csapatait, hogy kiderüljön, kik lesznek az Ászok Ászai 2019-ben. Az izgalmas fordulatokat tartogató egész napos küzdelem az OMÉK teljes területén zajlott.

A versengés értékes szakmai élményekért is zajlott. A szervezők az Agro Napló, az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kiírt téma a 2019-es OMÉK szlogenje: „A fejlődés hagyománya”.

A vetélkedő során a diákoknak növénytermesztési, állattenyésztési, gépesítési és agrárgazdasági ismereteikről kellett számot adni játékos formában, de fontos szerepet kapott a kreativitás és az ügyesség is a feladatok megoldása során.
A verseny egyik nem titkolt célja volt a résztvevő iskolák és a versenyzők által tanult agrárszakmák népszerűsítése a nagyközönség és a leendő középiskolások előtt. Ennek érdekében előzetesen bemutatkozó videót és a nyári szakmai gyakorlatukról szóló készítettek

A versenyben résztvevő partnerek a honlapjukról megválaszolható elméleti, és a bemutatott termékeikkel/szolgáltatásaikkal kapcsolatos gyakorlati kérdésekkel várták a csapatokat a kiállítási standjaikon.

A “Kincskereső” játékban a csapatok menetlevelet kaptak, amelyen az OMÉK-on látható érdekességekről szerepeltek kérdések. Ezeket csak úgy tudták megválaszolni, ha felkeresték az adott helyszínt.

Nem csoda hát, hogy az OMÉK teljes területét birtokba vették a vetélkedő résztvevői. Szoros versenyben a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Mezgazdászok csapata vihette haza az Ászok Ászainak járó vándorserleget.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu