Csodásan sikerült az idei Piknik! Köszönjük!

Szeptember 28-án, immár hatodik alkalommal rendeztük meg a Mezgés Pikniket, melyre idén rekordszámú közönség látogatott ki a Csongrádi úti Tangazdaságba. A most már hagyománnyá vált  eseményt Csányi József polgármester úr nyitotta meg, aki beszédében elismerően szólt iskolánkról. Jelenlétével megtisztelte még rendezvényünket Bagdán Boglárka az Agrárminisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Soós Beatrix, agrárszakképzésért felelős főosztályvezető asszony is.

2019-ben, rendhagyó módon a főszerep kétségkívül a kutyáké volt, hiszen a meghirdetett I. Mezgés Kutyaszépségversenyre és a fajtabemutatóra nagyon sokan érkeztek négylábú kedvencükkel. Külön öröm volt számunkra, hogy Soós Beatrix főosztályvezető asszony elfogadta felkérésünket a verseny zsűrielnöki teendőinek ellátására is.

Ugatástól, csaholástól visszhangzott a Tangi, de az eddig megszokott programjaink is szép számmal vonzották a látogatókat. Idén is nagyon népszerű volt a lovagoltatás, kocsikáztatás és a traktorozás, de egy igazi családi naphoz méltóan a kézműves foglalkozás, az aszfaltrajzolás, az állatsimogató és az idén debütáló bálalabirintus is hangos volt a gyerekzsivajtól. A korábbi évekhez hasonlóan lehetett vezetni a kihelyezett motoros szimulátoron, ellenőriztethettük egészségünk kondícióját az egészségmegőrző standnál és megcsodálhattuk a mezgés csikós bemutatót és a Tangazdaság röfögő, nyihogó, bégető és egyéb hangokat kiadó lakóit is, szakszerű idegenvezetéssel.

Az idén meghirdetett rajzversenyünkre is sok általános iskolás küldte be a pályaművét, melyeket az Istálló Kiállításon tekinthettek meg látogatóink. A legügyesebb kisdiákok értékes mezgés ajándékcsomagokat vehettek át a rögtönzött kis eredményhirdetésen.

A mindenféle színes portékákat kínáló kézműves standok, a kézműves félegyházi sörök és a kürtős kalácsos is hozzájárult a remek vásári hangulathoz és a büfék kínálata is sok finomságot tartogatott az éhes látogatóknak melyet – a “Termőföldtől az asztalig” elvet szem előtt tartva – javarészt a Mezgé állított elő, termelt meg. A szürkemarha pörkölt és az idén először kínált bivalypörkölt örvendett a legnagyobb népszerűségnek a látogatók körében.

Öko-iskolaként 2019-ben még jobban vigyáztunk a környezetünkre és, hogy drasztikusan csökkentsük a rendezvény után keletkező műanyag szemetet, nagy sikerrel vezettük be a fesztiválokról és gasztro-rendezvényekről már jól ismert “re-poharat”, avagy a “MEZGÉS újra-poharat”, melyet ezentúl is biztosan használni fogunk!

Reméljük, minden látogatónk jól érezte magát! Várunk mindenkit jövőre is a Mezgé Csongrádi úti Tangazdaságába a soron következő, VII. MEZGÉ PIKNIKRE!

Sőt! Aki addig nem tud meglenni a Mezgé finomságai nélkül, az látogasson el a Mezgé Mintaboltba (6100 Kiskunfélegyháza, Mártírok útja 2.) és feltétlenül jöjjön ki február 15-én, szombaton a Városi Disznótorra, ahol a már jól megszokott mezgés étkek és standok is várják a nagyérdeműt!

Külön köszönet támogatóinknak, akik emelték a rendezvény színvonalát: Mancs Állateledel és Akvarisztika Szaküzlet, a kiskunfélegyházi ALPHAZOO Partnerüzlet és Állatpatika, a MARS Magyarország és a Süveges Autósiskola.

 link_20190928_piknik

Kattints a fotóra a 6. Mezgé Piknik galériájáért!

Videó a VI. MEZGÉ Piknikről: