Siker a pék SZKTV-n is!

Budapesten tartották a Pék Országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyt 2018. március 20-21-22-én. Az országból 18 iskola 18 végzős diákja vett részt a megmérettetésen. Iskolánkat a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskolát Kocsis Karola képviselte, aki az előkelő 4. helyen végzett és kitűnő minősítéssel felszabadult a szakmai vizsga minden része alól és különdíjban is részesült.
A versenyen a diákok 3 órás írásbelit írtak, szakmai technológiából, szakmai gépekből, szakmai számításokból és gazdasági ismeretekből. Ezt követte a szóbeli sütőipari technológiából, mézeskalács készítésből, szakmai gépekből és idegen nyelvből.
A második nap voltak a gyakorlati vizsgák. Délelőtt mézeskalács alakítása, sütése és díszítése volt a feladat. Délután készíteni kellett 15 db nagy cukros kiflit, 10 db 0,25kg-os finom fonott kalácsot és 30 db ökörszemet, a feladat nyersanyagszükségletének kiszámolásától, a termékek kisütéséig. Labor gyakorlaton késztermék minősítés során tepertős pogácsát kellett érzékszervileg bírálni, majd az előírásoknak megfelelően csomagolni.
A tanuló gyakorlati képzése a P és P Pékáru Kft. üzemeiben történt.
A tanuló gyakorlati felkészítői: Horváth Krisztián szakoktató sütőipari termékgyártásból és Dányi János mézeskalács készítésből.
A tanuló elméleti felkészítői: Nagy Melinda sütőipari technológia és szakmai gépek, Horváth Mária mézeskalács készítés, Bajzák Zita laboratóriumi alapmérések, Dr. Faragóné Tóth Melinda szakmai számítás, Szirom Anikó gazdasági ismeretek, Kissné Kovács Edit idegen nyelv.

link_20180320_22_pek_szktv

Képekért kattints a fenti fotóra!