A MEZGÉ Piknik mára a város ikonikus rendezvényévé vált – beszámoló és galéria (2022.10.01.)

Most szombaton már a nyolcadik, egész napos gasztro- és családi napot tarthattuk meg a Tangazdaságban. Az idei Mezgé Piknikre is nagyon sokan látogattak ki annak ellenére hogy az időjárás hol derűs, hol borús, hol pedig esős arcát mutatta felénk, gyakran 10 percenként váltogatva azt.
Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy népszerűségnek örvendett a gyermeklovagoltatás, -kocsikáztatás, ezért egész nap foglalt volt minden paci és fogat, a legkisebbek nagy örömére. Hasonló módon a traktoroztatás is közkedvelt szórakozás volt a gyerekek körében, ahol “száguldozhattak” a szántóföldön, szakértő kollégáink vezetésével a “kis gazdák”.
Nagy favorit volt most is a kisállatsimogató, ahol a baromfiudvar piciny lakói mellett pihe-puha nyuszikat, cicákat, de még teknőst is láthattak, dédelgethettek pár percig a legkisebbek.
A már hagyományos Istállókiállításunkra 2022-ben is sokan készültek, neveztek, 7 helyi és környékbeli általános iskola tanulói. Összesen 325 pályamunka érkezett “Kedvenc háziállítom“, “Óvjuk környezetünket!” és “Társam a ló” témakörökben, alsó- és felsőtagozatos kategóriákban. Éppúgy mint az ezt megelőző években, most is az istálló falán csodálhatta meg a rengeteg gyönyörű alkotást a nagyérdemű. Sokan fotózkodtak a kisiskolások a kiállított pályaművükkel, szüleik nagy büszkeségére. Az eredmények IDE KATTINTVA olvashatók.
Keresett és felkapott programok voltak a mostani Pikniken is az íjászat, a különböző kézműves foglalkozások és a Süveges Autósiskola szimulátora is, és megint csak sok helyi kézműves és kézműves élelmiszer-előállító mutatta meg portékáját a piknik-vásáron, ahol vásárfiát vásárolva, látogatóink támogathatták a helyi termelőket, kisvállalkozókat.
Az egyik legtöbb látogatót, szurkolót idén is a kutyaszépségverseny és az azt megkoronázó agility-bemutató vonzotta. Az immár 3. Mezgés Hobbi és Keverék Kutyaszépségversenyre idén is szép számmal nevezték kis – és sokszor nagy – kedvencüket a gazdik. 15 eb indult el a két kategóriában: legszebb kistermetű kutya (10 kg-ig) és legszebb nagytermetű kutya (11kg- tól), valamint díjaztuk még a legszebb kutyus-gazdi párost és a közönség kedvencét is. A verseny után a már szintén hagyománnyá vált agility-bemutató következett az épített akadálypályán, melyet most is a Jump Agility Kiskunfélegyházi Kutyaiskola prezentált az egybegyűlt kutyarajongóknak. Az ember legjobb barátainak mezgés versenyén az eredmények EKKÉPPEN ALAKULTAK.
Mivel mindig próbálunk megújulni, 2022-ben a sok, már hagyományossá vált programunk mellett több rendhagyó műsorszámmal is készültünk az idei Mezgé Piknikre. 10 órától tartottuk meg az 1. Mezgés Traktoros Felvonulást, melyhez szép számmal csatlakoztak a környékbeli gazdák és volt, illetve jelenlegi tanulóink is. A mezgés meneten ámult az egész város, amikor végigvonultunk mezőgazdasági erőgépeinkkel a Kossuth utcán, népszerűsítve a félegyháziak és környékbeliek számára a Mezgé Pikniket.
Ugyancsak idén debütált az 1. Mezgé Futam is, amely egy olyan futóverseny, ahol a Tangazdaság körül kijelölt útvonalon kell teljesíteni egy, kettő, illetve három kört, 1,3, 2,6 és 3,9 km-es távon. Díjaztuk minden távon az első három női és férfi befutót, illetve a legfiatalabb és legidősebb futóinkat is. A díjazottak listája ITT TEKINTHETŐ MEG.
És hát a fő “műsorszám” a SAJÁT TERMÉKEINK voltak, mely köré évről-évre az egész Mezgé Pikniket szervezzük. A “termőföldtől az asztalig” elvet követve a tanüzemeink által készített, házi jellegű termékek újra bebizonyították, hogy megállják a helyüket, akár a nagy cégek termékeivel szemben is. Biztosan minden félegyházi kedvelt élelmiszerei a MEZGÉ Mintaboltban kapható mezgés májas, a mangalicakolbászunk, a díjnyertes disznósajtunk, vagy akár a Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Üzem által készített gyümölcsleveink, hogy csak párat említsünk. Ezen termékeinken felül a Mezgé Büfében most is kapható volt a Mezgé Burger, gofri, a P&P Pékáru Kft-ben készült aprósütemények, szendvicsek, zsíroskenyér és minden, ami szem-szájnak ingere. A napra a gasztronómiai koronát pedig idén is a szürkemarha pörkölt tette fel, melyet hentestanulóink segítségével készítettek el munkatársaink, és amelyet most is hosszú, kígyózó sorokban vártak a jóllakni vágyók.
A tapasztalatunk az, hogy a félegyháziak és környékbeliek szeretik és már várják is ezt a rendezvényt minden évben, melyet már nyolcadik alkalommal tartottunk meg. Ismét egy szép, eseménydús napot tudhatunk magunk mögött. Találkozzunk jövőre is!

A MEZGÉ Piknik számokban: közel 1500 fő látogató, 516 adag pörkölt, 53 traktor, 65 futó, 20 ovis futó, 325 rajz, 15 kutyaszépség.

Galériáink:

Képek a 8. MEZGÉ Piknikről:


Kattints a képre a galériáért!

Képek a 3. Mezgés Hobbi és Keverék Kutyaszépségversenyről:


Kattints a képre a galériáért!