Kiemelkedő eredmény a Pék Hagyományőrző Országos Versenyen is! – 2020.10.21.-11.06.

A 2020. évi Pék Hagyományőrző Országos Verseny a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, de a folytonosság megőrzése érdekében digitális formában került megrendezésre, október 21. és november 6. között. Tanulóink, Kurgyis Vivien és Bandzsal Donát a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 11. évfolyamos pék-cukrász osztály diákjai, akik az 1. helyezést érték el, tepertős- szilvalekváros papucsukkal.

Projekt feladat részei voltak:

  • szakmai gyűjtés a régióból,
  • termékkészítés bemutatása,
  • termékismertető.

Téma: “HÍR (Hagyományok Ízek Régiók) termék is lehet belőle” címet kapta

A versenyzők a saját gyűjtésű, a HÍR-termékek előírásainak megfelelő termék elkészítéséről videófelvételt készítettek, amiben a termék manuális elkészítésén kívül szerepelnie kellett a történetét és jellegzetességeit ismertető résznek is.

A felvételről egyértelműen ki kellett derülnie, hogy a készülő termék az Ő munkájuk, és a termék részletei is jól látszanak a zsűri számára.

A termék jellemzőinek (gyűjtés helye, termékek leírása, története, szakmai fogások) ismertetését. 10 diás PPT bemutatón is fel kell tölteni egy Google Drive felületre.

Végül a terméket hagyományőrző jellegű dekoráción (pl. terítő, tálca, stb) be kellett mutatni.

Azért választották a tepertős tésztás szilvalekváros töltelékű terméket, mert ez az Alföld egyik jellegzetes disznóvágások alkalmával is gyakran elkészített süteménye. A verseny eredményét tekintve jó választásnak bizonyult.

Felkészítőik: Nagy Melinda, Horváth Krisztián és Horváth Mária oktatók voltak.

Gratulálunk!


Galériáért kattints a képre!

A diákok pályamunkáját bemutató videófilmet iskolánk tanulója Kele László készítette. Köszönjük segítő közreműködését!

Íme a díjnyertes videó: