Szemétből traktort? Igen!

10/G osztályos állattartó szakmunkásaink a választott szakmájukhoz közel álló témájú alkotásban gondolkoztak, amikor jelentkeztek a “Hulladékból műalkotás” pályázatra. Egy homlokrakodós traktort készítettek, kizárólag hulladékból és még permetező vontatmánnyal is ellátták a szemét-gépet. Régi kerti játék-kistraktor kereke és kormányműve található az alkotásukon, a vázát és a csőelemeket rossz, kidobott ruhaszárítóból készítették. A nagyobb elemeket megüresedett permetszeres kannák alkotják, a vontatmány kereke egy molnárkocsié volt, az ülés pedig egy megmunkált konzervdoboz. Használt bálamadzagot, műanyagüveget, kupakot és vashulladékot is használtak a minél valósághűbb végeredmény érdekében. A traktor kormányozható és gurul is a vontatmánnyal együtt!

Csapat tagjai: Csordás Vince, Farkas Alex, Farkas Bence, Golovics Roland, Horváth Krisztofer, Pálfi Nikolett, Péter Gábor, Tóth Róbert Richárd valamint az ötletgazda Lőrincz Imre.
Segítő tanáruk Seres Gabriella tanárnő volt.

A pályázatra beérkezett műveket – köztük a “mezgés öko-traktort” is – megtekintheti a nagyérdemű az idei “Miénk itt a tér” szabadtéri kiállításon, 2019. május 19-26-ig, a Sportcsarnok parkolójában.

link_20190519_26_mienk_itt

Kattints a képre a galériáért!