Német nyelvi eredmények

„A Spiel und Gewinn” országos levelezőversenyen német nyelvből az ötfordulós TEENS kategóriában iskolánk két lelkes, 10/A osztályos tanulója: Spiess Nikol és Schulte Tristan a 7. helyen végzett.
Emellett még részt vállaltak az egyfordulós országismereti „Frühling in den DACH – Ländern” vetélkedőn is, ami tesztekből, rajzolásból, plakátkészítésből és egyéb nyelvtani feladatokból állt. A résztvevők közül a 17. helyet szerezték meg. 90 %-os teljesítménnyel. Ennél a vetélkedőnél ét osztálytársuk: Czigler Kristóf és Kiss Dominika is csatlakozott a csapathoz. A javított feladatokat osztálytársaikkal együtt értelmezték, akik érdeklődéssel kísérték végig a fordulókat, és a fényképezkedésnél is részt vettek. Mind a négy csapattag oklevelet kapott.
Borsodi Dominika iskolánk 2/14/mg osztályos, végzős technikusa is jelentkezett a magasabb nyelvtani kategóriájú Junior II. „Spiel und Gewinn” háromfordulós német levelező versenyre. Osztálytársa és barátnője: Turuc Bianka biztatására is, aki az előző tanévben a 3. helyen végzett. A feladatok igen sokfélék voltak, amik tesztekből, országismeretből, irodalomból és történelemből álltak. Igen sok anyag volt, amit csak interneten keresztül lehetett megoldani. Országos 9. helyen végzett, dicsérő oklevelet kapott munkájáért.

Felkészítő tanáruk Kissné Kovács Edit. Sikereikhez gratulálunk!

003 002 001