Rólunk írták: “Látványos bemutatók, alkotó fiatalok a Szakmák Éjszakáján”

A Herman Ottó Intézet honlapján jelent meg az alábbi cikk a Szakmák Éjszakájáról, amelyben rólunk is sok szó esik:

Látványos bemutatók, alkotó fiatalok a Szakmák Éjszakáján
2017. 05. 09.

2017. április 21-én 34 agrárszakképző iskola csatlakozott a Szakmák Éjszakája pályaorientációs programhoz. A Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények színes programkínálattal várták a pályaválasztás előtt álló általános iskolás diákokat és szüleiket.
Látványos bemutatók, alkotó fiatalok a Szakmák Éjszakáján

A pályaválasztás előtt álló tanulóknak nem könnyű hivatást választani, eligazodni a szakmák útvesztőiben. Az esemény lehetőséget adott a fiataloknak a különböző képzéseket ajánló szakképző iskolák meglátogatására, a bőséges szakmakínálat megismerésére és az egyes szakmák világába való betekintésre.

Az iskolák pedagógusai, diákjai ötletekben gazdag programokkal készültek az országszerte ugyanabban az időben zajló rendezvénysorozatra, amelynek üzenete „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!”. Gyakorlatközpontú, látványos bemutatókkal népszerűsítették szakmai képzéseiket, lehetőséget adva az érdeklődőknek az egyes szakmák kipróbálására is.

Az átlagosnál gazdagabb programkínálattal várták az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium munkatársai és diákjai, akik élménydús, kreatív feladatokkal szórakoztatták a gyerekeket és a felnőtteket is, például „Banya tanya – mézeskalács díszítés”, „Íz-kvíz vak kóstolás”, „Süveges Autósiskola – szimulátor”, „Gyúrni-fonni, nem megenni”, de betekintést nyerhettek a „lovas” szakmák világába is.

Szintén nagyon jó hangulatban telt az este a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskolában, amelyről egy videó összeállítás is készült.

Az agárszakképző intézmények programjainak látogatói közül legtöbben az FM DASzK Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolájának szentlőrinci rendezvényein vettek részt.