Kiemelkedő eredmény a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen!

link_20170303_husipari_tgy_oszktv_sallai_milak

Az ország legjobb húsipari termékgyártó tanulói közül nagy örömünkre Sallai Zoltán a 2. helyezettként (86%-os összesített eredménnyel) állhatott fel a dobogóra, valamint Milák Dávid pedig az előkelő 5. helyen (83%-os összesített eredménnyel) végzett, ezzel mindketten megszerezték a szakmai bizonyítványt.

Sallai Zoltán és Milák Dávid beszámolója a versenyről:

Versenyhelyszín: Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (Hajdúböszörmény )

Gyakorlati versenyhelyszín: Debrecen Hajdúhús 2000 Kft.

Verseny időpontja: 2017. február 28-tól 2017. március 3-ig

Felkészítő tanárok: Patyiné Gyóni Márta tanárnő, Zsikla Adrienn tanárnő, Kiss-Feketéné Bodor Barbara tanárnő, Vidéki Andrea tanárnő, Kissné Kovács Edit tanárnő, Szatmári István szakoktató. A felkészülést biztosította Dénes Zoltán üzemvezető.

A versenyre Szatmári István szakoktató kísért el bennünket, aki évek óta nagy szerepet vállal az országos megmérettetésre érkező diákok felkészítésében. Segítséget jelentett számunkra az is, hogy vizsgatapasztalatot szerezhettünk a Kiskunfélegyházán, és Budapesten megrendezett regionális versenyeken. Izgalommal, és várakozással tekintettünk a szellemileg és fizikailag is megterhelő 4 napos eseménysorozat elé.

A verseny programja:

Február 28: Megnyitó Ünnepség illetve sorszámok húzása.

Március 1: gyakorlati verseny, ami 4 helyszínből állt:

  • Másodlagos húsipari feldolgozás:
    • alap adalék-, összetevők- és fűszerkimérés,
    • töltelékes húskészítmény gyártása (paraszt füstölt kolbász).
  • Vágóhídi munka:
    • sertés test bontása, zsigerelése, hasítás, háj eltávolítása,
    • kabátszalonna megmunkálása.
  • Darabolás, csontozás:
    • 60 perc állt rendelkezésre 2 db félsertés megmunkálására.
  • Húsipari értékesítés:
    • hús értékesítése, eladása, illetve vevők kiszolgálása, áfás számla előállítása.

Március 2:  elméleti verseny:

  • Írásbeli verseny: 60 perc, szakmai számítások.
  • Szóbeli verseny:
    • felkészülés : 20 perc állt rendelkezésre,
    • feleleti előadás: 10 perc állt rendelkezésre egy megadott tételből ami a töltelékes húskészítmény volt illetve a Nyári Turista felvágott jellemzése.

Március 3: ünnepélyes záróünnepség:

  • eredményhirdetés: 15 iskola és 24 versenyző vett részt,
  • díszebéd.

Köszönjük tanárainknak, szakoktatóinknak a felkészítést, valamint az iskolának, hogy lehetővé tették a versenyen való részvételt! Külön kiemelve mondunk köszönetet Szatmári István szakoktatónak, aki nyugdíjba vonulása előtti utolsó versenyére kísért el bennünket, munkája a mi sikereinkben, és a szép eredményekben tükröződik vissza.

Az Infokiskunfélegyháza cikke a versenyről

Képek a galériánkban