XIX. Pék-cukrász SZKTV, Székesfehérvár

díjazottunk

Az ország legjobb pék-cukrász szakmunkásai mérték össze erejüket Székesfehérváron, a XIX. Pék-cukrász SZKTV-n.
Jelenleg 435 végzős pék-cukrász diák van az országban, ebben a szakmában, közülük választották ki a legjobb 20 tanulót, akik példaként szolgálhatnak a fiatalok számára.

Összetett, három napos versenyről van szó, amely egy 5 órás írásbeli részből, szóbeli vizsgafeladatokból valamint több, a szakmát átfogó gyakorlati részekből áll. A verseny gyakorlati részében a tanulók kuglófot, Eszterházy tortát, sajtos rolót valamint egy egyedi díszmunkát készítettek.

A legnagyobb érdekessége a versenynek, hogy elsősorban nem az ellenfeleket kell legyőzni, hanem bizonyítani azt, hogy valaki alkalmas arra, hogy a pék és cukrász szakmában dolgozzon és napi 8 órában képes legyen a munkavégzésre. A zsűri százalékban értékeli a feladatmegoldásokat, és aki a 71%-ot eléri, az kiváló minősítésű szakmunkás bizonyítvánnyal “felszabadul”.
Az Országos Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója verseny I. helyezettje a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Balog Adrienn Kitti lett!
Adrienn a végső győzelem és a 100%-os szakmai bizonyítvány mellé besöpörte a „Legjobb pék-gyakorlat”, a „Legjobb cukrász-gyakorlat” valamint a „Legszebb torta” díjait is!

pekcuk2

A második helyet a nagykőrösi Tóth Brigitta, a harmadikat pedig a székesfehérvári Siklósi Gergely szerezte meg.

Az eredményt még magasabb szintre emeli az a tény, hogy a kiskunfélegyházi MEZGÉ címvédőként érkezett a versenyre, hisz a 2015. évi pék-cukrász SZKTV-t is az első helyen abszolválta.

Az iskola felkészítő tanárai:

Nagy Melinda – Szakmai Gépek

Bajzák Zita – Labor gyakorlat

Kiss-Feketéné Bodor Barbara – Gazdasági ismeretek

Kis Miklós – Pék- és cukrász technológia, szakmai számítás


P&P Pékáru Kft. szakmai gyakorlatra felkészítő szakoktatói:

Horváth Krisztián – Pék gyakorlati szakoktató

Dányi János – Cukrász gyakorlati szakoktató

Gratulálunk!