2022. október 15-én a Kenyér Világnapjához kapcsolódóan rendezték meg a XXI. Pék Hagyományőrző Versenyt, állandó helyszínén a Közép-magyarországi ASzC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában. A megmérettetéssel párhuzamosan került sor a IX. Pozsonyi Kifli Készítő és a VI. Mézeskalács Díszítő Versenyekre.
A Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium képviseletében 4 tanuló – 1 fő a Pozsonyi Kifli Készítő Verseny, 1 fő Mézeskalács Díszítő Versenyen és 2 fő a Pék Hagyományőrző Verseny- vett részt, ahol másik 10 élelmiszeripari képzést folytató iskola diákjaival szemben mérték össze tudásukat.
Pék Hagyományőrző Versenyen feladatai:
- PPT bemutatóval kísért szóbeli prezentáció a KUKORICÁS SÜTEMÉNYEK hagyományai címmel
- gyakorlati feladat: 5 db 250g-os matyó kalács, valamint kulcsos kalács variációk készítése és bemutatása
Pozsonyi Kifli Készítő Verseny:
- 20-20 db diós és mákos pozsonyi kiflit készítése és bemutatása a hagyományőrzés jegyében
Mézeskalács Díszítő Verseny:
- Mézeskalácsok díszítése 5 különböző díszítéssel
Tanulóink (az előző évekhez hasonlóan) szép eredményt értek el mindhárom versenyen:
-
Szabó Viktória és Kátai Viktória Virág EZÜSTÉREM (Pék Hagyományőrző Verseny)
-
Seres Antónia EZÜSTÉREM (Mézeskalács Díszítő Verseny)
-
Rigó Alex Adrián BRONZÉREM (Pozsonyi Kifli Készítő Verseny)
Felkészítők: Nagy Melinda (elmélet) Horváth Krisztián (gyakorlat).
Gyakorlati felkészítésük a P&P Pékáru Kft. tanüzemében történt. Gratulálunk!
Kattints a képre a galériáért!