2022/2023-es tanév történelem vetélkedő, országos döntő

Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Kulturális Központjában, a Stefánia  Palotában kerültek megrendezésre 2023. március 18-án, szombaton  a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében a 2022/2023-es tanév történelem vetélkedőinek országos  döntői. A tanulók négy témakörben versenyezhettek: Magyarország az én hazám; Örökségünk ’48; Magyarok Európában és Erdélyország.

Iskolánkat a „Magyarország az én hazám” vetélkedőn a 9/A mezőgazdasági technikumi osztály csapata képviselte. A csapat tagjai: Dongó-Gárgyán Iringó, Juhász Iván és Nagy Vilmos. A tanulók két írásbeli forduló után jutottak be a döntőbe. A döntő egyik feladata a képzeletbeli 2036-os budapesti olimpia várható megrendezése, valamint a Közép-Dunavidék és Budapest természeti-kulturális-építészeti-történelmi adottságaival és kincseivel kapcsolatos ismereteikről kellett tanúbizonyságot tenniük.

A döntőn 375 tanuló versenyzett 125 csapatban 75 felkészítő tanár vezetésével.

Csapatunk a technikumi kategória 22 induló csapata közül lelkes versenyzéssel  az előkelő IV. helyezést   szerezte meg.

A döntő előzetes feladataihoz nyújtott segítségüket köszönjük Miholics Rita 1/12 É, Rangli Jázmin 12/B és Csincsák Anna 11/A osztályos tanulóknak.

Felkészítő tanár: Cseklyéné Hevér Tímea