Szakmakóstoló nyári pályaorientációs tábor a Mezgében (2019.07.15-19.)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Képzési Igazgatósága és a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium közösen 2019. július 15-19. között első alkalommal (a szokásos lovastáborunkkal párhuzamosan) pilot jelleggel rendezte meg a szakmák élményalapú megismerését előtérbe helyező „Szakmakóstoló” nevű nyári pályaorientációs tábort Kiskunfélegyházán.

A pályaorientációs táborba 20 felső tagozatos tanuló érkezett a környékbeli településekről (Lakitelek, Kecskemét, Bugac, Kiskunmajsa) és Kiskunfélegyházáról. Az egy hetes program teljes költségét a Kamara biztosította a Nemzeti Fejlesztési Alap Képzési Alaprészéből. Az iskola beiskolázási körzetéből jelentkeztek az élelmiszeripari képzések iránt érdeklődő fiatalok.

Az élményalapú hét fókuszában a pék és a húsipari termékgyártó képzések álltak. Az eseménysorozat célja az volt, hogy a napi tevékenységek során az általános iskolásokat megismertessük az agrárszakmák mindennapi teendőinek szépségével és feladataival.

A pályaorientációs táborban tortát és mézeskalácsot díszítettek, kolbászt töltöttek, pizzát sütöttek, pörköltet főztek, üzemlátogatás keretein belül megismerhették tanüzemeinket, izgalmas kincskeresésen vettek részt, logikát és élelmiszeripari ismeretet igénylő szabaduló-szobát próbáltak kinyitni, pogácsát sütöttek és érzékszervi vizsgálatokat végeztek játékos formában, íz-kvízen tesztelhették érzékszerveiket.

Képek az első napról (Katt a képre!)
link_20190715_szakmakostolo_1nap

Képek a második napról (Katt a képre!)
link_20190716_szakmakostolo_2nap

Képek a harmadik napról (Katt a képre!)
link_20190718_szakmakostolo_4nap

Képek a negyedik napról (Katt a képre!)
link_20190717_szakmakostolo_3nap

Képek az ötödik napról (Katt a képre!)
link_20190719_szakmakostolo_5nap