Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 1979-ben Rómában ülésező konferenciáján Romány Pál magyar mezőgazdasági miniszter határozati javaslata alapján nyilvánította október 16-át élelmezési világnapnak, ezzel emléket állítva a szervezet 1945-ös megalakulásának. Később a svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a kenyér világnapja. A világnap célja, hogy bemutassa az egyik legfontosabb élelmezési cikk – az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, energiát adó – kenyérnek a jelentőségét. Mivel a mi iskolánk a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák – ezen belül is a pék és pék-cukrász szakmák – révén is szervesen kapcsolódik mindkét világnaphoz, nálunk már hagyomány minden évben ennek ünneplése. Ilyenkor terített asztalokkal látjuk vendégül az iskola tanulóit és tanárait, mely fogásokat szintén a mi tanulóink készítenek, tanáraik vezetésével. Idén ezeket a falatokat a 2/10/H, 2/10/PC és a 5/13/Élip. osztályok tanulói tették asztalunkra, Horváth Mária, Bajzák Zita és Ocskó Mónika tanárnők vezetésével. Köszönjük! Mivel a MEZGÉ hagyományai között az egészségnapok is régóta szerepelnek, ezért idén ezekkel a plusz programokkal színesítettük ezt az eseményt. A mai nap galériáját a lent található képre kattintva éritek, érik el!