Mangalicák fesztiválja, dobogós kolbász és a japán látogatók

És, hogy hogy függnek össze a fenti szóhalmaz egyes elemei?

2018. február 9-11. között rendezték meg ismét a Mangalica Fesztivált Budapesten, a Szabadság téren. Ezen a gasztronómiai rendezvényen iskolánk nem először képviselteti magát. Idén is egy nagyon színvonalas pulttal települtünk ki, ahol szebbnél szebb, finomabbnál finomabb mezgés termékekkel vártuk a nagyérdeműt. Meg is kell felelni az elvárásoknak, hiszen csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen ezen a rendezvényen, ahol a szakmai felügyeletet is ez az egyesület látja el. A termékeink minősége – melyeket a félegyházi közönség is megvásárolhat a mintaboltunkban – olyannyira kiváló volt, hogy szárazáru kategóriában a kolbászunkat a második legfinomabbként könyvelte el a zsűri, a kenőmájasunkkal pedig a harmadik helyet szereztük meg!

És a japán vonal? Japánból is járt egy termelőkből és feldolgozókból álló küldöttség az említett Mangalica Fesztiválon. A rendezvényen megkóstolták iskolánk húsipari termékeit, melyek nagyon ízlettek nekik, ezért kérték intézményünket, hogy fogadjuk őket egy szakmai bemutatón, ahol megismerkedhetnek a mangalica sertések tartásával, feldolgozásával. A japán kollégák 12-én, hétfőn érkeztek meg a Mezgébe. Először megnézték a Tangazdaságban a mangalicák tartásával, tenyésztésével kapcsolatos látnivalókat, majd pedig végigkövették a mangalicafeldolgozás folyamatát a Húsipari Tanüzemben. Elmondásuk szerint sokat tanultak tőlünk, mezgésektől e kiváló, magyar sertés tartásával, feldolgozásával kapcsolatban és hazatérve hasznosítani is fogják az itt tanultakat.

Rólunk írták:

Info Kiskunfélegyháza: Joggal büszkék a mezgések az általuk készített kolbászra-májasra

Félegyházi Közlöny: Tanulni jöttek a Mezgébe a japánok

link_managlica_feszt_20180209_11

Fotók a fesztiválról a fenti képre kattintva érhetők el